3 כיסויים לביטוח בניין משותף

על ביטוח תכולת דירה פרטית בוודאי שמעתם, וייתכן כי אף שמעתם על הביטוח לבניין משותף.

אך גם אם יצא לכם לשמוע על הנושא בחצי אוזן, אין עוררין על כך שהתחום מעט מעורפל עבור רובנו.

מהם בעצם החללים המשותפים הללו שיש לבטח, באילו מקרים נזדקק לעזרת הביטוח, ומה צריך שהביטוח יכסה, אלו השאלות שמתעוררות בזמן שאנחנו מחפשים ביטוח בניין משותף.

מאוגדים לפניכם שלושת הכיסויים הבסיסיים ביותר בעולם ביטוחי הבניין המשותף, על מנת שתוכלו להגיע מוכנים יותר לפגישת הייעוץ שלכם בחברת הביטוח.

לפני שאתם רוכשים פוליסת ביטוח בניין משותף, רצוי שתבצעו סקר שוק ותבררו מה הפוליסה המתאימה ביותר עבורכם. אמנם המחירים יחסית נמוכים בדרך כלל אך בכל זאת רצוי שתשלמו על מה שאתם צריכים. יותר מכך, כדאי שתוודאו שפוליסת הביטוח שלכם כוללת את הכיסויים הבסיסיים ביותר על מנת שלא תגיעו למצבים בעייתיים. בכל פוליסה שלא תבחרו, אלו שלושת הכיסויים הבסיסיים שרצוי שתרכשו.

3 כיסויים לביטוח בניין משותף

ביטוח צד ג'

נניח לדוגמא שאדם החליק במדרגות הבניין ושבר את רגלו, וכעת הוא מבקש לתבוע את דיירי הבניין. מקרה כזה אמנם לא נראה מטריד במיוחד אך האמת היא שתביעות נזיקין כאל עלולות לדרוש פיצויים גבוהים מאוד. במקרה שאדם נפגע בשטח הבניין או מרכוש של הבניין ויבקש לתבוע את הדיירים, הפוליסה תגן עליהם מפני התביעה. ביטוח צד ג' הינו בעלות נמוכה יחסית אך יש לשים לב להיקף הכיסוי ולשווי הפיצוי, שהם קריטריונים שמשתנים בין פוליסה לפוליסה. בנוסף, יש לברר האם גובה הסכום הוא שנתי או פר אירוע נזיקי. את הביטוח הזה רוכש ועד הבית עבור כלל הדיירים. אם לבניין המשותף יש חברת ניהול רוב הסיכויים שהיא כבר רכשה את הביטוח אך יש לוודא את הדבר ורצוי אף לבקש העתק של פוליסת הביטוח.

 

ביטוח מעבידים

הביטוח הזה נועד לכסות תאונות עבודה של העובדים בבניין. עובדים אלה יכולים להיות המנקים, הגננים, השומרים וכל בעל מקצוע אחר שעובד בתחום הבניין ועבור הדיירים במשותף. לרוב, העובדים בעצמם ידאגו לביטוח תאונות עבודה אך אין זה אומר שדיירי הבניין פטורים מביטוח , הרי במקרה של תאונת עבודה פוליסת הביטוח של העובד יכולה בקלות לתבוע את דיירי הבניין לפיצויים.

 

ביטוח מבנה

זהו בוודאי סוג הביטוח המוכר ביותר והמובן מאליו.  במידה מסוימת הוא דומה לביטוח רכוש בדירה פרטית. הביטוח הזה יכסה את הנזקים שיגרמו לרכוש המשותף. יש לשים לב כי הביטוח אינו מכסה בלאי טבעי אלא מיועד לנזקים שאינם צפויים. נזקים כאלה יכולים להיגרם כתוצאה משריפות, הצפות, רעידות אדמה, סופות וסערות. בנוסף לזקים אלה, הביטוח יכסה גם נזקים שנעשו בזדון – פריצות, גניבות והצתות. בניגוד לשני הכיסויים השניים שעלותם נמוכה יחסית, עלות הביטוח הזה יכולה להשתנות מאוד בין בניין לבניין. גובה התשלום תלוי במידה רבה בסוג המבנה, התחזוקה שלו, קיומם של חניונים או מעליות.

 

ביטוחים שונים

מה היה לנו עד עכשיו?

הכתבה עזרה לכם?
שתפו אותו עם החברים

אוהד ויס יועץ משכנתאות
אהד ויס - יועץ משכנתאות

משכנתא אינפו:
יועצי המשכנתאות הטובים בישראל

1. משאירים פניה באתר

2. מקבלים שיחת ייעוץ ראשונית

3. מקבלים ייעוץ משכנתאות וליווי במידת הצורך

נשמח לעזור לך!

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך:

ליצירת קשר בוואצפ אנא רשמו את המספר שלכם